FOTO & VIDEO! Lucrările la fațada clădirii Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani au fost finalizate. În ce stadiu se află investiția

Lucrările la fațada clădirii Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani au fost finalizate. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a inspectat, joi, stadiul lucrărilor la teatru, lucrări care sunt realizate în proporție de 80%, potrivit constructorului.

Pe interior se lucrează intens, la etajul 3 lucrările fiind cele mai avansate. A fost montat liftul și urmează să fie aplicat varul iar după montate ușile. La sălile de spectacol, ușile au fost achiziționate din străinătate, fiind rezistente la foc.

”Am fost plăcut impresionat că la etajul 3 s-a dat deja cu var și urmează dotările cu corpuri de iluminat, instalații curenți slabi, prize și obiecte sanitare pentru băile de pe toate etajele. Așa cum a transmis constructorul, ne apropiem de finalizarea acestui obiectiv și exteriorul este gata. Am demontat schela, am realizat finisajele, pentru ca în lunile care au rămas, la interior să putem lucra la finisaje, clădirea fiind terminată pe exterior. Așa cum ni s-a transmis, așteptăm dotările pentru care s-au dat comenzi, lucruri de cea mai bună calitate, uși, liftul este montat”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

El spune că a demarat licitația pentru achiziția mobilierului din sala de spectacole, care va avea 400 de locuri.

Am demarat licitația pentru dotările care nu au fost prinse pe investiția inițială. Am lansat licitația pe Sistemul de Achiziții Publice. Așteptăm ofertanții, astfel încât să sincronizăm la începutul anului viitor dotările finale care ne-au rămas cu scaunele și reabilitarea corpului principal de clădire. De asemenea, pentru Grădina de vară am lansat licitația pentru proiectare și am atribuit această licitație. Suntem acum în etapă de proiectare urmând să facem achiziția de lucrări pentru Grădina de vară și sistematizările care mai sunt necesare pe lângă Teatrul Mihai Eminescu. Așa cum am promis botoșănenilor, la începutul anului 2024 să putem să inaugurăm Teatrul Mihai Eminescu”, a adăugat Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *