Lucian Trufin: „Județul Botoșani avantajat în atragerea fondurilor europene prin Programul Operațional Regional Nord-Est”

Senatorul PSD Lucian Trufin adresează un apel hotărât către comunitatea de afaceri din județul Botoșani pentru a exploata în întregime oportunitatea oferită de Programul Regional Nord-Est 2021-2027. Recent, a fost lansată o nouă măsură de finanțare europeană, special destinată microîntreprinderilor cu o vechime de minim un an, care doresc să investească în zonele urbane din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, care include și județul Botoșani.

Aceste întreprinderi pot obține granturi cuprinse între 50.000 și 200.000 de euro, o sumă ce poate fi utilizată pentru o gamă variată de investiții. Sunt considerate eligibile diverse sectoare, printre care se numără industria alimentară, producția de articole textile și vestimentare, metalurgia, service-urile auto, construcțiile, dar și domenii precum IT, contabilitatea sau producția cinematografică, video și de programe de televiziune.

„Această oportunitate reprezintă încă o etapă pentru microîntreprinderile din județul nostru de a accesa fonduri europene nerambursabile esențiale pentru susținerea investițiilor în modernizare și extindere. Îndemnăm cu hotărâre beneficiarii eligibili să se informeze adecvat și să valorifice aceste resurse financiare, care pot contribui semnificativ la progresul comunității noastre. Pentru prima dată județul Botoșani beneficiază de un avantaj suplimentar, primind un punctaj adițional în procesul de evaluare. Prin urmare, este imperativ să maximizăm această oportunitate în scopul de a stimula creșterea economică locală și de a reduce discrepanțele de dezvoltare existente în regiunea noastră”, a afirmat senatorul PSD Lucian Trufin.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a publicat detalii referitoare la apelul de proiecte, inclusiv Ghidul solicitantului, asigurând o alocare financiară de 30 de milioane de euro. Cererile de finanțare vor putea fi depuse în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2023, iar procesul de evaluare va avea în vedere excelența și competitivitatea propunerilor.

„Acest program de finanțare reprezintă un instrument esențial pentru a susține producția, inovația, sporirea competitivității și dezvoltarea durabilă a microîntreprinderilor noastre. Este momentul să acționăm hotărât și să mobilizăm toate resursele și capacitățile noastre pentru a accesa această finanțare europeană. Vă îndemnăm să lucrăm cot la cot, să valorificăm toate avantajele oferite de acest program și să contribuim decisiv la dezvoltarea durabilă a județului Botoșani. Este cu siguranță o oportunitate și, împreună, putem face o schimbare semnificativă în comunitatea noastră și în întreaga regiune”, a subliniat senatorul Trufin.

Pentru mai multe informații și asistență în pregătirea și depunerea proiectelor, beneficiarii sunt încurajați să consulte Ghidul solicitantului și să contacteze Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Senatorul Trufin reafirmă angajamentul său de a susține mediul de afaceri botoșănean în demersul de accesare a fondurilor europene și îndeamnă toți actorii relevanți să colaboreze pentru a maximiza succesul acestor inițiative, potrivit unui comunicat al PSD.

https://regionordest.ro/prioritatea-1/modernizare-microintreprinderi/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *