FOTO Școală din Botoșani inaugurată în prezența unui mare actor. „Am fost coplesit de emotia copiilor care nu conteneau sa spuna cat de fericiti sunt in acel loc acum”

Actorul Vlad Ivanov a acceptat invitatia de a deveni Ambasador BookLand si de a inaugura Scoala Gimnaziala Nr. 1 din comuna Sulita, judetul Botosani. Evenimentul a avut loc in contextul finalizarii lucrarilor de renovare la unitatea de invatamant, lucrari derulate de Asociatia BookLand cu sprijinul partenerilor, autoritatilor locale si comunitatii din localitatea Sulita, timp de 11 luni, in perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023. Originar din Botosani, Vlad Ivanov a vizitat scoala din Sulita pe data de 13 octombrie, celebrand alaturi de cadrele didactice, elevi si parinti transformarea totala a scolii: atat prin renovarea si modernizarea cladirii principale, cat si prin finalizarea lucrarilor la noul corp, a carui constructie fusese abandonata cu mai multi ani in urma.

Valoarea totala a investitiilor s-a ridicat la 350.000 EURO, din care sponsorizarile atrase de Asociatia BookLand au insumat 230.000 EURO, iar contributia Primariei Sulita a fost in valoare de 120.000 EURO. Aceasta este cea de-a treia unitate scolara renovata de Asociatia BookLand in judetul Botosani, dupa scolile renovate in 2020 in comunele Mileanca si Viisoara, ca parte a programului sau national de renovare de scoli si gradinite din mediul rural.

„Cred ca bucuria de oameni e bucuria cea mai mare pe care o poti trai in viata. O asemenea bucurie mi-a fost data si mie atunci cand am fost invitat de Asociatia BookLand sa inaugurez scoala renovata cu ajutorul sponsorilor si autoritatilor locale din comuna Sulita, judetul Botosani. Am avut sansa sa fiu acolo, in locurile natale, pentru ca si eu m-am nascut la Botosani, dar nu despre mine este vorba acum, este vorba despre acest lucru fantastic pe care il fac cei de la Asociatia BookLand, acela de a darui bucurie. Am simtit bucuria asta enorma, incarcata cu multa recunostinta in ochii acelor copii de la scoala din Sulita. Este un loc in care isi vor gasi a doua casa pentru ca scoala este atat de colorata in culori vii si iti da o liniste, o bucurie de a fi acolo. Am fost coplesit de emotia copiilor care nu conteneau sa spuna cat de fericiti sunt in acel loc acum. Mi-as dori sa revin la aceasta scoala si sa aud ca foarte multi dintre ei au ajuns oameni, asa cum mi-a spus mie un baietel de 5 ani cand l-am intrebat ce vrea sa se faca cand o sa fie mare si el mi-a spus: ‚Domnu’ Vlad, eu vreau sa ma fac OM.’ Asadar, tot respectul meu pentru oamenii din Asociatia BookLand si toata dragostea pentru acesti copii care sper din tot sufletul sa ajunga OAMENI. Va iubesc!” Vlad Ivanov, Actor & Ambasador BookLand

„Colaborarea cu Asociatia BookLand a fost total neobisnuita pentru noi datorita aglomerarii de idei, asteptari si realizari ivite din nevoia de a crea un spatiu educational propice dezvoltarii intelectuale si personale a elevilor. Am cunoscut persoane care au venit spre noi cu sufletul deschis si cu dorinta de a infaptui lucruri pe care noi nu am fi reusit sa le facem fara un ajutor ca cel primit. Am invatat, in acelasi timp, ca daruind poti primi cu aceeasi masura sau chiar mai mult, ca bucuria copiilor nu ai cum sa o masori atunci cand spun ʻMultumim!ʼ, ca au constientizat ca pentru orice isi doresc trebuie sa se mobilizeze. Cuvintele sunt putine pentru a ne transmite recunostinta si ori de cate ori o facem, simtim ca nu e suficient. Asa ca, vom forma o inima mare din totalul inimilor care bat zi de zi in aceasta scoala si vom spune cu totii: ʽVa apreciem, va dorim sa aveti parte de multe experiente frumoase, ca cea pe care ne-ati impartasit-o noua! Suntem aici si va asteptam sa ne treceti pragul pentru a va bucura impreuna cu noi’.Livia Colac, Director Scoala Generala Nr. 1, Sulita, judetul Botosani

Bocanitul continuu al mesterilor a meritat. Elevii si profesorii de la scoala din Sulita se bucura azi de conditii de invatamant mai ceva ca la oras. Salile de clasa, holurile, toaletele – totul e nou. La fel si reteaua termica, sanitara si electrica. Ba chiar avem in noul corp de cladire, termoizolat si frumos decorat, si o sala de sport, cu vestiar si toaleta, un laborator de informatica, un laborator de stiinte si o magazie de lemne. Peste tot au fost montate pardoseli din parchet, mocheta, gresie, usi, ferestre, corpuri de iluminat, prize si intrerupatoare, calorifere. Dar si acoperis nou si pavaj, pervazuri de marmura si granit. Pana si mobilierul scolar, care urmeaza sa fie inlocuit printr-un proiect guvernamental castigat de Primaria comunei Sulita, a fost improspatat, cu ajutorul zecilor de voluntari ai Fundatiei Vodafone Romania si _VOIS (Vodafone Intelligent Solutions), care au slefuit si vopsit scaun cu scaun, bancuta cu bancuta. Si au si montat teava si sipcile care formeaza un gard jucaus pentru o viitoare zona de activitati in aer liber, la doi pasi de ‘copilul citind in iarba’, o sculptura care sa le aduca aminte de BookLand si de indemnul de a invata.” Mihaela Petrovan, Presedinta Asociatiei BookLand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *