FOTO Forțe noi la Jandarmeria Botoșani! Andreea și Claudiu au obținut cele mai mari note la concursul de trecere în corpul ofițerilor

Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani are, de luni, forțe noi. Andreea și Claudiu au devenit ofițeri la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, după ce au obținut cele mai bune note la concursul de trecere a subofițerilor în corpul ofițerilor, organizat în luna septembrie a.c. În anul 2013, la absolvirea Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni, Andreea a primit repartiție la Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, unde a fost încadrată la Postul montan Vatra Dornei.

Deoarece atribuțiile de serviciu îi impuneau să aibă aptitudini în domeniul alpinismului montan, a urmat cursuri de specializare la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Regele Carol I” Sinaia, fiind prima femeie din Jandarmeria Română care a urmat aceste cursuri.

În ultimii ani, a revenit și a activat ca subofițer la școala militară din Fălticeni, iar când a aflat despre organizarea concursului de la Botoșani nu a mai stat pe gânduri și s-a înscris, având în vedere că între timp absolvise și studiile superioare necesare ocupării postului scos la concurs.

Claudiu a urmat cursurile aceleiași școli de subofițeri, iar la terminarea acestora, în anul 2017, a primit repartiție la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, unde timp de mai bine de cinci ani a executat misiuni de ordine și siguranță publică, până în luna noiembrie 2022, când s-a mutat la o structură operativă de jandarmerie din județul Botoșani. În perioada lucrată în București și-a făcut timp și pentru absolvirea studiilor superioare, iar oportunitatea de a avansa în carieră nu a întârziat să apară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *