FOTO! Doi tineri din Botoșani au ales cariera militară. Ei se află în stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean

Doi elevi jandarmi desfășoară cel de-al doilea stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani. Roxana și Denis sunt doi tineri botoșăneni care și-au dorit o carieră militară în Jandarmeria Română, iar visul lor se va împlini până la finalul acestui an, după examenul de absolvire.

Ce i-a motivat să se înscrie la concursul de admitere pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni, având în vedere că nu provin din familii cu un istoric militar?
În primul rând, respectul față de lege și uniforma militară, în al doilea rând siguranța locului de muncă, cu posibilitatea trecerii ulterioare în corpul ofițerilor, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Bineînțeles, au pus în balanță avantajele serviciului și drepturile militarilor cu îndatoririle specifice și interzicerea sau restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți, după care au hotărât că merită să lucreze în spiritul devizei ,,Lex et ordo” – ,,Lege și ordine””, a mai spus Izotov.

În acest moment, cei doi elevi jandarmi, împreună cu alți 42 de colegi, desfășoară cel de-al doilea stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, perioadă în care, sub tutela unor jandarmi cu experiență, își vor însuși deprinderile necesare meseriei pe care au îmbrățișat-o cu pasiune și încredere, bucuroși că își vor aduce contribuția la siguranța cetățenilor, în anii ce vor urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *