FOTO Angajații Primăriei Botoșani, învățați să salveze vieți omenești, de Ziua Europeană a Resuscitării

Angajați ai Primăriei Botoșani, polițiști locali și botoșăneni doritori au fost instruiţi, luni. în utilizarea defibrilatorului automat extern (AED). Acțiunea a avut loc în fața Primăriei Botoșani, cu scopul de a marca Ziua Europeană a Resuscitării, unde au luat parte primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, viceprimarii Liviu Toma și Bogdan Buhăianu și vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, cele patru dispozitive achiziționate vor fi amplasate în Primăria Botoșani, la sediul primăriei de la Casa Cărții, la Sala Polivalență ”Elisabeta Lipa”, precum și la Direcția de Impozite și Taxe Locale şi vor putea fi folosite în caz de nevoie, până la sosirea echipajelor de intervenţie.

Astăzi, de Ziua Mondială a Resuscitării, avem ocazia să învățăm de la colegii noștri cum putem salva vieți omenești. Avem o investiție prin care am achiziționat patru defibrilatoare și în patru locuri din municipiul Botoșani o să avem aceste dispozitive”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Medicul Ramona Guraliuc, șefa UPU SMURD Botoșani, a declarat că prin achiziția acestor defibrilatoare, județul Botoșani se află printre primele cinci județe din țară.

Ne bucurăm că sutem top cinci orașe care beneficiem de aceste defibrilatoare și suntem alături de centre universitare. Botoșaniul înseamnă că are ștacheta ridicată”, a spus Ramona Guraliuc.

Angajați de la UPU SMURD au oferit apoi lecții de folosire a acestor dispozitive.

Nedreptate pentru o femeie din Botoşani al cărei soţ a murit într-un accident. Umilinţă de la judecători

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *