FOTO Activitate a polițiștilor pe Pietonalul Unirii Botoșani. Vizați au fost bicicliștii

În week-endul care a trecut, polițiștii botoșăneni au desfășurat activități informativ-preventive în zonele pietonale, din municipiul Botoșani, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare indisciplina bicicliștilor.

Având în vedere faptul că pe arterele pietonale circulă bicicliști, de cele mai multe ori, aceștia fiind în trecere, către alte zone și, din cauza vitezei de deplasare sau a neatenției, pot genera accidente rutiere în care să fie implicați pietoni, polițiștii Biroului Rutier, cu sprijinul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și a polițiștilor locali au organizat o acțiune de informare și prevenirea a unor astfel de incidente.

Astfel, au fost purtate discuții atât cu persoanele care se deplasau pe bicicletă, cât și cu cei care îi însoțeau, fiindu-le aduse la cunoștință prevederile legale, conform cărora, este interzis accesul pe bicicletă în zona pietonală, precum și riscul la care se expun dacă nu respectă aceste reguli.

Deplasarea cu viteză pe biciletă, în zonele în care sunt pietoni, poate genera accidente a căror urmări pot fi grave pentru ambele categorii de participanți la trafic.

De asemenea, în cadrul activităților au fost oferite materiale cu recomandări preventive.

”Vă recomandăm să respectați normele rutiere și să manifestați o conduită preventivă, atât în calitate de biciliști, cât și de pietoni, pentru a evita să fiți implicați în evenimente nedorite”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean.

 

Ce a păţit o fată de 14 ani în baia unui restaurant din Botoşani! Cazul a ajuns în justiţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *