Acțiune inedită, astăzi, în faţa Primăriei Municipiului Botoșani. Sunt așteptate cât mai multe persoane

Luni, 16 octombrie, de Ziua Europeană a Resuscitării, va avea loc în faţa Primăriei Municipiului Botoșani o acțiune inedită. Cu această ocazie, personalul din mai multe instituţii publice, dar şi botoşănenii doritori, vor fi instruiţi în utilizarea defibrilatorului automat extern (AED).
Aceste dispozitive vor fi montate în câteva instituţii publice şi vor putea fi folosite în caz de nevoie, până la sosirea echipajelor de intervenţie.
”Ziua europeană a resuscitării este marcată la 16 octombrie, în vederea educării populaţiei în privinţa acordării primului ajutor unei persoane care a suferit un stop cardiac. Scopul este de a reduce numărul de decese înregistrat din această cauză”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Mavromati Botoșani.

În vederea aplicării unei măsuri de prim-ajutor cetățenilor care se adresează Primăriei Municipiului Botoșani dar și angajaților, cât și la recomandarea Consiliului European de Resuscitare, municipalitatea a achiziționat 4 defibrilatoare automate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *