Deficit de personal la Serviciul de Permise și Înmatricularea Vehiculelor din Botoșani

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Botosani se confruntă cu deficit de personal. Angajații acestui serviciu au un volum foarte mare de activitati, respectiv examinarea candidatilor in vederea obtinerii permisului de conducere – care consta in sustinerea probei teoretice si probei practice. Ar mai fi nevoie de încă trei examinatori pentru această structură.

„Ne confruntam cu un deficit de personal pe aceasta linie, incadrarea fiind doar de 7 examinatori fata de 10 examinatori prevazuti in Statul de organizare”, susțin reprezentanții serviciului.

În primele 8 luni ale anului 2023, au fost efectuate un numar de 19.858 activitati de examinare.

Instructori auto sancționați de Poliția Rutieră

Un număr de zece instructori auto din Botoșani au fost sancționați de polițiștii rutieri. Potrivit șefului Biroului Rutier, inspector Alexandru Ivanov, aceștia au primit amenzi și avertismente pentru că au circulat cu mașinile de tip Școala prin municipiul reședință de județ într-un interval orar în care circulația acestora pe anumite străzi era interzisă.

„Trebuie să înțelegeți că au un rol pentru gestionarea traficului pe raza municipiului Botoșani”, a transmis Ivanov.

Șeful Biroului Rutier Botoșani, inspectorul Alexandru Ivanov, a anunțat că se vor face acțiuni mai dese în acest sens, mai ales că a început anul școlar, iar municipiul este mult mai aglomerat dimineața și la amiază, adică exact perioadele în care mașinile de tip Școală au interzis pe mai multe străzi din municipiu.

Străzile pe care mașinile de tip Școală au interzis

„Începând cu luna mai, 2 mai, anul acesta, IPJ Botoșani, prin Serviciul Rutier, a stabilit interzicerea circulației pe raza municipiului Botoșani a autovehiculelor de tip școala, aflate în procesul de învățare cu elevi între orele 07.30- 08.30, respectiv 11.30- 12.30, în zilele de luni până vineri și excepție atunci când sunt sărbători legale, când avem vacanțe școlare, când nu funcționează unitățile școlare, pe următoarele artere rutiere: Bulevardul Mihai Eminescu: între strada Petru Rareș și strada Sucevei, strada Primăverii: între strada Octav Onicescu și Bulevardul George Enescu, Calea Națională: între strada Uzinei și strada Petru Rareș, strada Octav Onicescu: între strada Pacea și Împărat Traian, Bulevardul George Enescu tot, strada Marchian și strada Cuza Vodă”, a declarat, în cadrul unei întâlniri la Instituția Prefectului, Ivanov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *