Cetățenii din Centrul Istoric al Botoșaniului urmează să fie mutați. Primar: În maxim o lună de zile finalizăm investiția

Cetățenii din Centrul Istoric al municipiului Botoșani urmează să fie mutați în locuințele sociale din cartierul ANL Cișmea. Primarul municipiului reședință de județ, Cosmin Andrei, a anunțat, vineri, că cele 72 de apartamente vor fi gata într-o lună de zile și apoi va urma și repartizarea lor.

„Îmi doresc să mut cetățenii din Centrul Istoric în altă zonă a orașului, recepționând 72 de apartamente și am spus că vom face repartiții în acele apartamente pentru cetățenii din Centrul Istoric. În maxim o lună de zile finalizăm investiția și îmi doresc acest deziderat cu Centrul Istoric pe care îl așteaptă botoșănenii să fie dus la îndeplinire”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

În Centrul Istoric sunt 17 locuințe proprietate privată în care locuiesc 51 de familii și 59 de locuințe de stat cu 177 de familii, toate aparținând comunității de romi. Doar în 10 familii figurează persoane angajate, celelalte fiind beneficiare ale Legii 416 privind venitul minim garantat sau fără venituri.

VIDEO „Carai”, nemulțumit că nu s-au făcut locuințe pentru mutarea romilor din Centrul Vechi: „Într-adevăr, țiganii mai fac și prostioare, dar nu chiar face toate infracțiunile numai ei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *