Concurs la Spitalul Județean de Urgență din Botoșani declarat ilegal. Instanța a decis reluarea examenului

O asistentă a contestat în instanță un concurs organizat de Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, iar magistrații de la Tribunalul Botoșani au anulat examenul respectiv.  Concursul a avut loc pe 21 decembrie 2022 și avea ca scop promovarea din funcţia de asistent medical debutant.

Una dintre asistente, Marina Adelina Amarie, a contestat concursul pe motiv că nu sunt respectate procedurile în acest caz. Asistenta a fost susținută în instanță de Sindicatul Solidaritatea și a avut câștig de cauză. Judecătorii au dispus anularea examenului respectiv și reluarea procedurii în condiții de legalitate.

Soluția pe scurt:

Admite, în parte, acţiunea. Anulează examenul de promovare din funcţia de asistent medical debutant organizat la data de 21.12.2022 în ceea ce o priveşte pe membrul de sindicat Amarie Marina Adelina şi dispune reluarea examenului de promovare pentru funcţia deţinută de aceasta în condiţii de legalitate, conform celor statuate prin prezenta. Obligă pârâtul la plata către reclamantul sindicat a cheltuielilor de judecată în cuantum de 2000 lei, reprezentând onorariu de avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea şi motivele de recurs urmând a se depune la Tribunalul Botoşani – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, astăzi, 12.10.2023.

Nedreptate pentru o femeie din Botoşani al cărei soţ a murit într-un accident. Umilinţă de la judecători

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *