FOTO Cristian Achiței: Modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești este practic finalizată

„Modernizarea Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești este practic finalizată”, a anunțat, joi, senatorul Cristian Achiței. El susține că lucrările de modernizare a acestui tronson sunt realizate în proporție de peste 99% și în scurt timp se va face recepția întregii lucrări.

„Vă mai aduceți aminte cum se circula de la Botoșani la Ștefănești în urmă cu doar trei ani? Slavă Domnului că zgâlțâielile pe care le înduram cu toții deplasându-ne pe acest drum național nu mai sunt astăzi decât niște simple amintiri. Am constatat cu multă plăcere în aceste zile confortul care îi este asigurat oricărui participant la trafic odată cu finalizarea în proporție de peste 99% a lucrărilor de modernizare a Drumului Național DN 29D Botoșani-Ștefănești. Sunt mândru că am participat la realizarea acestui obiectiv major de infrastructură rutieră al județului nostru încă din faza inițierii sale și până în prezent, când suntem foarte aproape de recepția întregii lucrări!”, susține Achiței.

Potrivit senatorului PNL, rezultatele eforturilor depuse sunt vizibile în teren, palpabile, concrete, în folosul direct al zecilor de mii de botoșăneni care utilizează acest drum, ca și în folosul economiei județului, care poate căpăta un impuls consistent odată cu valorificarea de către transportatori a axei rutiere spre Republica Moldova, prin vama de la Stânca-Costești.

„Am fost și sunt în continuare extrem de implicat în rezolvarea ultimei probleme legate de DN 29D Botoșani-Ștefănești și anume modernizarea tronsonului de 2,5 km de la mijlocul drumului. Am făcut deja numeroase demersuri pentru urgentarea acestei investiții, inclusiv prin adresarea de întrebări și interpelări către ministrul Transporturilor. Monitorizez cu atenție evoluția etapelor acestui proiect. La această dată studiul de fezabilitate este finalizat și este extrem de important să fie parcurse într-un ritm accelerat etapele birocratice de avizare și aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Până atunci, însă, haideți să ne bucurăm cu toții de calitatea deplasării pe un drum național proaspăt modernizat, calitate pe care o puteți constata și din vizionarea fotografiilor din albumul alăturat”, afirmă Achiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *