Jandarmii botoșăneni trimiși să păzească frontiera alături de polițiștii de frontieră din cauza războiului din Ucraina. „De la declanșarea conflictului armat am avut misiuni zilnice”

Jandarmii botoșăneni au fost trimiși să păzească frontiera cu Ucraina, în misiuni alături de polițiștii de frontieră, încă de la începerea războiului din țara vecină. Șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani, Cristian Boariu, a declarat, joi, că structura pe care o conduce are misiuni în permanență alături de polițiștii de frontieră.

„Noi am mai cooperat inclusiv cu sprijin logistic și personal din partea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău ținând cont că suntem graniță a UE și mai mult la granița conflictului generat de Rusia în Ucraina. Sunt cazuri de încercare de trecere frauduloasă a frontierei. Mai mult, noi acționăm nu numai în ceea ce privește prevenirea trecerei frauduloase a persoanei, ci și cu bunuri”, a spus Boariu.

Potrivit șefului IJJ Botoșani, de la începerea războiului, jandarmii au avut în premieră misiuni inclusiv pe frontieră, chiar dacă până atunci interveneau doar în zona de frontieră.

„De la declanșarea conflictului armat am avut misiuni zilnice”, a spus Boariu.

Elevi pericol public! Doi tineri din Botoșani potoliți de jandarmi în timp ce se amenințau cu cuțitele într-o stație de transport

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *