Veste bună despre botoșănenii blocați în Israel! Sunt în drum spre casă

Veste bună despre botoșănenii blocați în Israel de la începerea conflictelor cu Hamas. Aceștia se întorc acasă. Cei 47 de pelerini din Botoșani și Iași care vizitau locurile sfinte din Israel au venit cu o aeronavă la București, iar de acolo vin cu autocarele acasă.

Am ajuns în România astăzi dimineață la 5. Ne-au așteptat două autocare, iar acum suntem în drum spre Botoșani și respectiv Iași”, ne-a mărturisit una dintre femeile care au trecut prin clipe grele în Israel.

Biletele pentru revenirea în România sunt achitate de compania turistică care a efectuat acest sejur sau de către cetățeni. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, până acum au ajuns în țară peste 1500 de români. Dar, inclusiv reprezentanții Patriarhiei confirmă că în zona de conflict mai sunt pelerini.

„Avem într-adevăr un număr de cetățeni români care au avut biletele anulate și acești cetățeni sunt prioritățile noastre. Uitați, sună o alarmă acuma și ar trebui să vă las, dar nu vă las, nu mă duc în buncăr ca să continui discuția. Da, știu, am auzit, mergeți în buncăr. Eu o să rămân cu colegii de la presă. A doua prioritate sunt cei care vor să plece mai repede, decât au bilete. Avem de asemenea, foarte multe cereri de genul: este deschis aeroportul? Răspunsul nostru este da. Puteți să ne asigurați transportul la aeroport? Răspunsul nostru este nu. Și pot să vă raportez acum că se aud zgomotele antiaeriene, deci este atacat Tel Avivul.”, a spus, pentru Protv, Radu Ioanid, ambasadorul României în Israel.

FOTO Zeci de botoșăneni, printre care și copii, sunt blocați în Israel după declanșarea războiului. „Sunt foarte panicați. Au fost deja atacuri de panică, copiii plâng, este teribil”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *