A ucis o copilă de 14 ani din Botoșani, în timp ce mergea cu uratul. Cum a fost pedepsit botoșăneanul care a dat dovadă de o cruzime rară

Judecătorii botoșăneni au dat sentința, marți, în cazul tânărului care a ucis-o pe Maria, fetiţa de 14 de ani care mergea cu uratul alături de fratele ei. Judecătorii Tribunalului Botoşani l-au condamnat pe Cătălin Răţuşcă la 20 de ani de închisoare cu executare. Decizia instanței nu este definitivă.

Botoşăneanul de 26 de ani, din comuna Durneşti, a ucis-o, pe 31 decembrie, cu peste 20 de lovituri de cuţit pe Maria Alexandru, o fetiţă aflată în centrul de plasament de la Truşeşti. El a urmărit-o pe fată, a ajuns lângă ea, a cerut să îl ure, a scos cuţitul şi i-a spus „ăsta e pentru tine”, după care a ucis-o pe mijlocul drumului naţional.

Iată decizia magistraților:

Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul Rățușcă Cătălin la pedeapsa de 20 de ani închisoare și 5 ani interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, h Cod penal. Pe timpul și în condițiile prev. de art. 65 alin. 1 și 3 Cod penal interzice inculpatului exercițiul drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal. Menține arestarea preventivă a inculpatului și scade din pedeapsa principală durata reținerii și arestării preventive de la data de 31 decembrie 2022 la zi.

Individul care a ucis-o pe Maria cu 30 de lovituri de cuțit, trimis în judecată. Acesta se ”înarmase” și cu un aparat cu electroşocuri

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *