Cel mai mare parc eolian din România va fi la Botoșani. Cine este investitorul

Cel mai mare parc eolian din România va fi realizat în județul Botoșani. Acesta va cuprinde nouă localități din Nordul județului Botoșani, iar investitorul este Eurowind Energy din Danemarca, prin Ewe Eolian România.

Se estimeaza producerea de aproximativ 1.000 MW, peste orice alta productie eoliana din România, prin montarea a peste 170 de turbine de ultima generatie cu o capacitate de aproximativ 7 MW.

Potrivit dorohoinews.ro, atat vantul din localitatile Cotusca, Radauti-Prut, Concesti, Paltinis, Darabani, Hudesti, Suharau, Havarna si George Enescu, cat si deschiderea fermierilor, a autoritatilor locale si judetene spre parteneriat, au convins acest mare producator de energie eoliana sa faca toate demersurile pentru a pune judetul Botoșani pe harta europeana in domeniu.

O nouă companie aeriană va lansa curse de pe Aeroportul Iași

3 thoughts on “Cel mai mare parc eolian din România va fi la Botoșani. Cine este investitorul

  1. Bun bun.
    Achizitioneaza terenul pe niste sume derizorii.
    Monteaza turbine , produc energie si o vand la cetateni.
    In timp ce pe terenul ala pe care se putea cultiva ceva stau X turbine ce produc energie si curenti de aer , romanasul nostru e fericit, a vandut bucata de teren . a cheltuit banii , dar are ” curent” la priza pentru televizor sa vada ceva scandal si in stomac dupa ce sunt gata banii tot ” curent ” va fi .
    In timp ce ” producatorii” de energie din Danemarca isi umplu buzunarele in urma investiei.

    1. Noi nu am vândut terenul
      sunteți prost, foarte prost informat.
      Am închiriat terenul pentru 5.500 euro/an la poziția unei turbine eoliene și care nu ocupa mai mult de 1.000 mp.
      Restul terenului îl lucrez fara probleme. Doar prostii vând terenul la englezi sau la alții. Noi am închiriat pentru 40 ani cate 1.000 mp la hectar și luam 5.500 euro pentru o turbina amplasata.
      Vorbiți la radio cu degetele în priza daca nu știți.
      A trecut vremea sa fim luați de prosti. Am semnat acte corecte cu investitorii danezi și aducem bani aici în fundul lumii românești, la noi in Botoșani.
      Politicienii sunt niste gunoaie care au vândut terenurile la străini(Portariuc sau alții).
      Așa că vorbiți in punga că vorbiți aiurea, habar nu aveți despre ce e vorba.

  2. Sunt unul dintre proprietarii pe care se vor amplasa turbine eoliene.
    Sunt din Cotusca și cine a scris că mi-am vândut terenul minte.
    Danezii plătesc chirie pe an 5.500 euro pentru o turbina care nu ocupa mai mult de 1.000 mp dintr-un hectar, iar restul terenului îl lucrez in continuare.
    Rămân tot eu proprietar pe teren și încasez chirie pe 1.000 de mp folosiți timp de 40 de ani. Am făcut acte de închiriere la notariat. Cine vorbește fără să știe, mai bine să tacă, că doar la vorbit și criticat suntem buni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *