O tânără de 23 de ani a murit, iar un bărbat din Botoșani a primit unul dintre organele acesteia

O tânără de 23 de ani, din județul Neamț, a murit, iar un bărbat din Botoșani a primit unul dintre organele acesteia. Botoșăneanul a beneficiat de transplantul unui rinichi efectuat de medicii de la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iaşi, după ce familia tinerei aflată în moarte cerebrală a fost de acord cu donarea de organe.

Cadrele medicale ieșene susțin că botoșăneanul, în vârstă  de 45 de ani, efectua hemodializă din 2020.

Cel de-al doilea rinichi a fost transplantat unui bărbat de 40 din Suceava, în timp ce ficatul şi corneea au fost transferate la spitale din Bucureşti.

Tânăra de la care au fost prelevate organele și care se afla în moarte clinică era însărcinată. Ea a fost victima unui accident rutier.

Medic mort într-un accident cumplit

Un medic a murit, duminică, într-un accident cumplit care a avut loc pe DN1. Este vorba despre Cornel Petreanu, unul dintre medicii anchetați în dosarul şpăgii de la Institutul „Marius Nasta”. Accidentul a avut loc  lângă Otopeni. Mașina doctorului ar fi intrat în coliziune cu un pasaj de cale ferată, potrivit IPJ Ilfov.

„La data de 8 octombrie a.c., în jurul orei 9:40, polițiștii orașului Otopeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN1, la km 18, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane. La fata locului s-au deplasat polițiștii rutieri din Otopeni și ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, iar din primele verificări au constatat faptul că, un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1, în zona km 18, ar fi intrat în coliziune cu structura pasajului căii ferate, aflată de pe partea dreaptă a direcției de deplasare”, anunță IPJ Ilfov.

FOTO! O femeie din Botoșani merge de 41 de ani să se închine la racla cu moaștele Sfântei Parascheva de la Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *