FOTO Incendii de vegetație uscată în trei localități din județul Botoșani

În ultimele ore, pompierii au intervenit pentru stingerea a trei incendii de furaje, deșeuri menajere și vegetație uscată, în județul Botoșani. La Mășcăteni au ars aproximativ 30 de tone de furaje și anexa unde erau depozitate. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Albești au reușit să protejeze de foc casă și alte construcții din gospodărie;

La Răchiți – au ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 1.000 mp și 500 kg deșeuri menajere iar la Tudor Vladimirescu – a ars vegetație uscată pe o suprafață de circa două hectare.

Cel mai probabil, cele trei evenimente s-au produs din cauza utilizării focului deschis în spații deschise.

”Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor și arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot extinde rapid pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Poliția Română a desemnat un câștigător la concursul pentru funcția de inspector șef adjunct al IPJ Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *