Demersuri la nivel central pentru deblocarea posturilor de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani

Managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a făcut demersuri la nivel central pentru deblocarea posturilor de la spital. Adăscăliței s-a întâlnit cu ministrul Sănătății și cel al Dezvoltării și a solicitat deblocarea a 165 de posturi.

Din cauza pensionărilor ori a plecărilor din sistem, spitalul se confruntă cu o criză de personal, de la medici, asistenți până la infirmiere.

Avem un memorandum în care am solicitat 165 de posturi. M-am dus special la București ca să fiu un avocat bun al Spitalului Județean, pentru a explica necesitatea angajării acestor persoane într-un spital, unde la nivel de București unii nu înțelegeau că noi suntem al doilea spital județean din țară ca marime, cu 2.200 de angajați si avem un deficit de peste 1000 de angajați, cu 1538 de paturi și chiar avem nevoie de aceste 165 de posturi. Sunt doar așa să acoperim micile goluri în urma pensionării unor persoane din Spitalul Județean, în urma plecărilor sau a concediilor medicale care sunt în ultima perioadă. În urma discuțiilor cu domnul ministru al Dezvoltării, am promisiunea solemnă că ne susține în totalitate pentru a obține aceste 165 de posturi. Este nevoie de personal medical , atât medici cât și asistenți sau infirmiere”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Botoșani.

Botoșănean mort după zile întregi de agonie. Nenorocirea s-a produs când muncea pentru a pune mâncare pe masă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *