FOTO Protest al avocaților în fața Judecătoriei Botoșani! Ce nemulțumiri au

Avocații din Baroul Botoșani, alături de colegii lor din toate barourile din România, au întrerupt activitatea, miercuri, în cadrul acțiunii „O zi fără avocați”. Este vorba de o acțiune de protest organizată de avocații Baroului din Botoșani pentru apărarea drepturilor avocaților, supuși unor provocări și disfuncționalități continue în exercitarea misiunii de apărare a drepturilor și libertăților cetățenilor.

Astfel, a fost suspendată activitatea de asistență juridică civilă și penală, cu excepția cazurilor urgente. Avocații amenință că dacă nu le sunt rezolvate problemele au de gând să meargă până la blocarea activității. Acțiunea de protest a avut loc în fața Tribunalului Botoșani.

Potrivit avocaților, acest protest are drept scop atragerea atenției asupra principalelor disfuncționalități ale sistemului de justiție. Avocații se plâng de nerespectarea termenelor rezonabile de soluționare a cauzelor, întârzieri în redactarea hotărârilor, restanțe de peste 8 luni la plata onorariilor pentru apărătorii din oficiu sau identificarea avocatului cu clientul său. De asemenea, ei sesizează lipsa de considerație față de timpul și drepturile avocaților din partea parchetelor, cenzurarea excesivă a cheltuielilor judiciare sau deficiențe în organizarea ședințelor de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *