Direcţia Silvică Botoșani aduce în premieră lemne de foc din alte județe pentru a face faţă cererilor venite din partea populaţiei

Direcţia Silvică Botoşani a decis să achiziţioneze, în premieră, lemne de foc din alte judeţe ale ţării, pentru a face faţă cererilor venite din partea populaţiei, a declarat, marţi, directorul instituţiei, Marius Havriş, relatează Radio Iași, care citează Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, lemnele de foc vor fi ”importate” din judeţele Neamţ şi Bacău şi vor fi valorificate în zone din judeţul Botoşani care nu dispun de fond forestier sau în care nu sunt programate tăieri de arbori.

Pentru câteva zone din judeţ, ne-am propus să aducem masă lemnoasă de la alte direcţii silvice, prin transfer, respectiv de la Direcţia Silvică Neamţ şi Direcţia Silvică Bacău. Facem un experiment cu aproximativ 3.000 de metri cubi. Este prima dată când facem acest lucru. Am încercat să ne cantonăm pe zone în care nu există fond forestier sau unde nu există tăieri în această toamnă”, a afirmat Havriş.

Acesta susţine că preţul lemnului folosit de populaţie pentru încălzirea locuinţelor va rămâne la acelaşi nivel ca în anul precedent.

Zeci de bărbați din Botoșani au luat bătaie de la femei. Unii au cerut ordin de protecție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *