Familia Alexandrei se teme că doctorița Pitrop se pregătește să fugă din țară. Avocată: „Există indicii temeinice că face pregătiri pentru a se sustrage de la urmărirea penală”

Familia Alexandrei Ivanov, mămica moartă în maternitatea Botoșani după ce a fost lăsată șapte ore în agonie de medici, se teme că doctorița Mariana Pitrop, cea care era de gardă în noaptea tragediei, ar putea fugi din România.

Avocata familiei, Gianina Vera Poroșnicu, a cerut, luni, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava arestarea preventivă a medicului pe motiv că sunt „indicii temeinice că suspecta (inculpata după admiterea solicitării de punere în mișcare a acțiunii penale) face pregătiri pentru a se sustrage de la urmărirea penală și ulterior de la judecată”

„Măsura preventivă a reținerii nu este destul de restrictivă, încât să asigure sustragerea persoanei cercetate de la urmărirea penală, constând într-o limitare a dreptului de circulație doar pentru o perioadă de maxim 24 de ore, fără posibilitatea prelungirii, ceea ce îi poate oferi șansa de a părăsi țara, ceea ce ar putea îngreuna cercetările în prezenta cauză și chiar depistarea acesteia prin intermediul emiterii ulterioare a unui mandat de extrădare sau mandat european de arest”, este solicitarea avocatului familiei.

Gianina Vera Poroșnicu susține că aceste temeiuri se bazează pe faptul că înainte de instituirea sechestrului asigurator, doctorița a încheiat în mod fraudulos un act de partaj cu soțul acesteia, pentru a diminua activul său patrimonial, care ar avea ca rezultat nu doar sustragerea de la plata despăgubirilor familiei Alexandrei, ci și „părăsirea intempestivă a țării de către aceasta în măsura în care încearcă să lichideze activul patrimonial, pregătind teren pentru o eventuală relocare, folosind resursele financiare obținute în urma partajului”.

Alexandra a dat viață pentru trei copii pe care îi iubea mai presus decât orice. Adora să le fie mamă, se hrănea cu energia și zâmbetele lor, cu șotiile și îmbrățișările lor.

A vrut să mai aducă pe lume un copilaș, dar, din păcate, soarta a lovit-o crunt, iar fătul s-a oprit din evoluție. Ulterior, Alexandra s-a stins pe patul de spital, strigând până în ultimul moment după ajutor. A îndurat ore întregi de chin fără ca nimeni să nu îi răspundă.

Medicii care ar fi trebuit să aibă grijă de ea au fost suspendați de conducerea spitalului, iar între timp se fac anchete peste anchete. Familia cere dreptate!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *