Avocata familiei Ivanov a cerut, astăzi, arestarea preventivă a medicului Mariana Pitrop, de la Maternitatea Botoșani: Solicităm reprezentantului Ministerului Public să pună de urgență în mișcare acțiunea penală

Avocata familiei Alexandra Ivanov, tânăra care a murit în chinuri la Maternitatea Botoșani, a cerut, astăzi, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava arestarea preventivă a medicului Mariana Pitrop.

Gianina Vera Poroșnicu a cerut ”punerea în mișcare a acțiunii penale față de numita Pitrop Mariana, suspectă în dosar”.

După punerea în mișcare a acțiunii penale, solicitarea de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la instanța competentă luării față de Pitrop Mariana a măsurii preventive constând în arestul preventiv.

”Solicităm reprezentantului Ministerului Public să pună de urgență în mișcare acțiunea penală, în scopul evitării sustragerii persoanelor care se fac vinovate de la răspunderea penală”, a cerut avocata Gianina Vera Poroșnicu procurorului de caz.

Această măsură s-a cerut după ce medicul respectiv a încheiat deja un act de partaj al bunurilor, cu soțul său, bunuri care trebuiau să se afle sub sechestru asigurator în cadrul anchetei penale declanșate în cazul morții Alexandrei Ivanov.

Considerăm că există indicii temeinice că suspecta (inculpata după admiterea solicitării de punere în mișcare a acțiunii penale) face pregătiri pentru a se sustrage de la urmărirea penală și ulterior de la judecată. Aceste temeiuri se bazează pe faptul că anterior instituirii măsurii sechestrului asigurător de către reprezentantul Ministerului Public, numita Pitrop Mariana, a încheiat în mod fraudulos un act de partaj cu soțul acesteia, pentru a diminua activul său patrimonial, care ar avea ca rezultat nu doar sustragerea de la plata despăgubirilor familiei defunctei, ci și părăsirea intempestivă a țării de către aceasta în măsura în care încearcă să lichideze activul patrimonial, pregătind teren pentru o eventuală relocare, folosind resursele financiare obținute în urma partajului. Comportamentul său denotă în mod cert o încercare de a împiedica bunul mers al procesului penal și sustragerea de la urmărirea penală”, mai precizează Gianina Vera Poroșnicu.

Percheziții domiciliare la locuințele doctorițelor de la Maternitatea Botoșani

Locuințele doctorițelor implicate în cazul Alexandrei Ivanov au fost percheziționate, vineri, 1 septembrie, de procurori. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, la data de 1 septembrie, medicul de gardă Mariana Pitrop a fost audiată, în cazul decesului Alexandrei, în calitate de suspect.

Audierea s-a desfășurat pe parcursul a șase ore, după ce i-au fost aduse la cunoștință suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse.

”Precizăm că, în cauză, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedural aflat în desfășurare”, precizează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava

Tot în cursul zilei de vineri, au fost puse în executare un număr de trei mandate de percheziție domiciliară, emise la solicitarea procurorului de caz, vizând imobile cu destinația personală și profesională, aparținând persoanei vizate de anchetă și martorului ce a avut calitate de medic curant, fiind ridicate înscrisuri și sisteme informatice relevante, transmite sursa citată.

După preluarea dosarului de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava au fost audiate 13 persoane: părinții soțul persoanei decedate, fratele acesteia, care s-au constituit părți civile în cauză, personalul medical care era la serviciu în noaptea respectivă, medicul curant și celelalte paciente din salon.

Destinul crunt al unor părinți din Botoșani. I-au pierdut pe ambii copii. Denis a murit în accidentul de sâmbătă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *