Familia Amisculesei, suspectată de spălare de bani

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a dat verdictul in cazul lui Dumitru Amisculesei, anchetat pentru producere si comercializare ilegala de bauturi alcoolice. Potrivit reprezentantilor ONPCSB, familia Amisculesei ar fi „spalat” aproape 1,4 milioane de euro, respectiv 4,8 milioane lei, bani rezultati din afaceri ilicite. Odata cu primirea acestui raspuns, procurorii se apropie de finalizarea dosarului deschis impotriva omului de afaceri, ancheta intarziind si pentru ca, intre timp, au fost redeschise alte trei dosare care ii vizeaza pe cei din familia Amisculesei si pe unii apropiati.

Cercetarile in acest caz au inceput pe 25 octombrie 2010, in baza unei informari a Serviciului Roman de Informatii. Potrivit documentului, societatile controlate de familia Amisculesei ar fi produs si vandut ilegal cantitati impresionante de bauturi alcoolice, prejudiciind bugetul de stat cu peste 900.000 de euro.

Dupa mai multe filaje si interceptari, procurorii au organizat pe 13 ianuarie mai multe descinderi in urma carora au fost operate mai multe confiscari. Acuzati de evaziune fiscala, dar si de alte fapte conexe, omul de afaceri Dumitru Amisculesei, doi dintre fiii sai si patru apropiati au fost arestati preventiv pentru doua zile.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *