FOTO Polițist de frontieră botoșănean, artist în timpul liber. Daniel a obținut două trofee la festivalul artiștilor amatori din MAI

Un polițist de frontieră botoșănean este artist în timpul liber. Daniel Vițcu lucrează la Sectorul Poliției de Frontieră Dorohoi din anul 2005. Dar Dany, cum îi spun apropiații, este și un artist cunoscut în județul Botoșani. Anul acesta el a reușit să câștige două trofee la festivalul artiștilor amatori din Ministerul Afacerilor Interne. Pentru Dany aceasta este o mare reușită.

„Dacă-l întrebi când a început să cânte îți răspunde: dintotdeauna! Pentru întâia dată a fost remarcat pe vremea când făcea armata la jandarmi și astfel a ajuns să facă parte din corul național al Jandarmeriei. A rămas cu această pasiune pentru muzică”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

În anul 2005 a devenit polițist de frontieră, iar în timpul liber a continuat să cânte. Din 2013 a început să participe la Festivalul Artiștilor Amatori din MAI. În 2013 a urcat pentru prima dată pe podiumul festivalului, la secțiunea muzică ușoară, unde a obținut locul III. Anul acesta, după o pauză de 4 ani, a reușit să obțină locul întâi atât la muzică ușoară cât și la grup folk.

Pentru Dany muzica este un mod de relaxare. După o tură lungă și obositoare, după o noapte nedorită, în care și-a fixat privirea peste frontiera de stat către Ucraina pentru a preveni și combate migrația ilegală, Dany se întoarce acasă la micul lui studio improvizat unde se relaxează exersând diverse melodii. Îi place Elvis Presley și nu se sfiește să recunoască: a crescut cu această muzică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *