FOTO! Elevi prinși că absentau de la ore. Polițiștii botoșăneni au răscolit și localurile din apropierea școlilor

Mai mulți elevi chiulangii au fost prinși de polițiști pe stradă  ori în baruri și au fost duși la ore. Joi, 28 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier și a Poliției Municipiului Dorohoi au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de delincvență juvenilă, creșterea gradului de siguranță a elevilor, precum și pentru prevenirea absenteismului școlar.

Activitățile s-au desfășurat în zona unităților de învățământ, din municipiul Dorohoi, prilej cu care au fost identificați 17 elevi care absentau de la cursuri, fiind  informate unitățile de învățământ de care aparțineau, precum și Inspectoratul Școlar Județean în vederea monitorizării și dispunerii de măsuri conform competențelor.

De asemenea, au fost verificate 8  societăți comerciale, din zona unităților de învățământ, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.400 de lei, pentru nerespectarea normelor de convețuire socială, abateri la regimul rutier și nerespectarea prevederilor legale privind obligația agenților economici de a utiliza casele de marcat electronice.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Percheziții domiciliare în două localități din Botoșani. Două persoane, reținute de polițiști

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com