Percheziții domiciliare în două localități din Botoșani. Două persoane, reținute de polițiști

Doi botoșăneni au fost reținuți pentru furt de animale, în urma unor percheziții făcute de polițiști. La data de 27 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a două persoane, de 20, respectiv 36 de ani, din comunele Mitoc și Ungureni, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tăinuire la furt calificat.

”Din cercetări, a reieșit faptul că  în noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c., cei doi ar fi sustras de pe un teren, din localitatea Avrămeni, două bovine, aparținând unui bărbat, de 52 de ani, din aceeași localitate. La data de 27 septembrie a.c., polițiștii au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptei, precum și la locații folosite de aceștia, prilej cu care, au fost identificate animalele reclamate ca fiind sustrase și au fost  restituite persoanei vătămate”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor au fost identificate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză. Polițiștii au beneficiat de sprijinul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a preveni furturile de animale, polițiștii recomandă:

-Nu lăsați animalele nesupravegheate pe pășuni, izlazuri sau marginea drumului;

-Evitați amplasarea grajdurilor sau adăposturilor de animale la distanță mare de locuință sau în locuri izolate, fără să asigurați paza acestora.

-Pe cât posibil, în timpul nopții, asigurați iluminatul zonelor în care lăsați animalele, precum și asigurarea grajdurilor sau anexelor gospodărești, cu sisteme de închidere.

Accident mortal la Botoșani! Un bărbat care a încercat să traverseze strada neregulamentar, lovit în plin de un camion

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com