Zeci de botoșăneni ținuți la muncă fără plată, fără concediu și puși să muncească suplimentar, dar fără bani. „Un om suprasolicitat și fizic și psihic este clar că nu mai dă randament”

Zeci de botoșăneni s-au plâns la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Botoșani de condițiile în care sunt ținuți de angajatori. Oamenii sunt nemulțumiți că nu li se dau salariile la timp, sunt puși să facă ore suplimentare, dar nu sunt remunerați, sunt puși să lucreze și sâmbăta și duminica și nici nu au parte de concedii.

Potrivit șefei ITM, Daniela Lozneanu, peste 100 de botoșăneni s-au plâns în ultimele luni de neplata salariilor, 26 de neplata orelor suplimentare, 51 pentru neacordarea concediului de odihnă, iar 36 de programul de lucru.

„Se caută tot felul de subterfugii să nu se acorde repaosul săptămânal. De asemenea, se caută tot felul de subterfugii să nu se plătească orele suplimentare și atunci ne mirăm că se întâmplă tot felul de tragedii. Și am avut în perioada august- început de septembrie, și aici mă refer la cele două cazuri, Crevedia, Autostrada 7, unde, da, indiferent de documentații, indiferent de avize, totul se reduce până la urmă la resursa umană, care, dacă nu este remunerată corespunzător, dacă nu este odihnită, pentru că pentru asta legiuitorul a dat acel concediu de odihnă, pentru asta legiuitorul a dat repaos săptămânal de două zile consecutive. Un om suprasolicitat și fizic și psihic este clar că nu mai dă jandament”, a precizat, joi, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, șefa ITM, Daniela Lozneanu.

Totodată, șase au reclamat rețineri salariale injuste, zece s-au plâns de echipamentele de protecție, iar 14 de desfacerea abuzivă a cărții de muncă.

De-a dreptul scandalos! Angajații unei firme din Botoșani nu și-au primit salariile de patru luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *