Cum să creezi o garderobă capsulă în 6 pași simpli

Femeile, de cele mai multe ori, oricâte haine ar avea tot nu sunt destule. Dacă îți dorești să ai un șifonier mai organizat și versatil, care să nu conțină foarte multe obiecte vestimentare, ai putea opta pentru o garderobă capsulă. Mai jos vei găsi o listă cu sfaturi și idei de care să ții cont pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Iată cele 6 idei pe care să le iei în calcul când îți creezi garderoba capsulă! 

 

  1.     Stabilește un număr de articole

Mulți specialiști din domeniul modei recomandă regula celor 5. Aceasta presupune să incluzi în garderoba ta 5 elemente din fiecare categorie. Însă, acest lucru diferă în funcție de persoană, stilul de viață și preferințele proprii. Indiferent că îți triezi hainele din actualul șifonier sau că îți compui o garderobă de la 0 poți stabili, totuși, un număr de articole per total pentru a păstra acest concept.

  1.     Alege culori neutre

Culorile neutre sunt foarte versatile și ușor de asortat în diverse combinații. Dacă ți se potrivesc mai bine alte scheme cromatice, poți combina nuanțele cu paleta neutră, astfel încât să creezi ținute reușite care să nu te pună în dificultate. Poți folosi culorile neutre ca o bază a garderobei capsulă și apoi să adaugi accente colorate cu care să-ți completezi stilul.

  1.     Cumpără haine de calitate

Pentru a respecta acest concept ai nevoie de puține haine pe care să le incluzi în diverse combinații, de aceea acestea ar trebui să fie de calitate și din materiale cât mai bune. De pe foggi.ro poți achiziționa blugii push up cu talie înaltă pe care îi poți utiliza în diverse combinații vestimentare. Pentru a păstra cât mai mult timp aceste articole vestimentare trebuie să ai grijă la materiale și să le întreții corespunzător.

  1.     Păstrează un stil vestimentar clasic

Stilul vestimentar clasic este mână în mână cu garderoba capsulă, deoarece se bazează pe niște haine care sunt atemporale și care sunt mult mai ușor de păstrat în timp. Hainele clasice sunt, de obicei, în culori neutre, simple și reușesc să treacă testul timpului, deoarece nu prea au cum să se demodeze.

  1.     Evaluează garderoba la finalul fiecărui sezon

La finalul fiecărui sezon, înainte să treci la garderoba următoare, ai putea evalua hainele din prezent, iar dacă o piesă nu ți se mai potrivește sau nu mai poate fi purtată ar trebui eliminată din garderobă. Dacă hainele nu sunt extrem de uzate ai putea să le donezi, iar pe cele care nu mai pot fi purtate ai putea să le reciclezi.

  1.     Ține cont și de accesorii

Chiar dacă ținutele din garderoba capsulă sunt, de obicei,simple și clasice, asta nu înseamnă că nu poți adăuga accesorii pentru a-ți completa îmbrăcămintea.

Așadar, cu ajutorul unei garderobe capsulă ai ocazia să-ți redescoperi hainele, să fii creativă și să iei decizii mult mai ușor atunci când îți compui ținutele. Dacă ții cont de sfaturile de mai sus îți poți compune o garderobă care să se potrivească stilului tău vestimentar.

Sursă foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *