Zilele în care au loc cele mai multe accidente rutiere la Botoșani. Când e cel mai periculos în trafic

O analiză a Poliției Rutiere Botoșani arată că în două zile din săptămână este cel mai periculos să ieși în trafic. Și asta deoarece cele mai multe accidente rutiere au loc în zilele de miercuri și luni.

Intervalul orar în care au loc aceste evenimente rutiere este 12:00-16:00. Între aceste ore au loc tot felul de accidente în trafic din diverse motive.

Polițiștii desfășoară tot mai multe campanii pentru educarea șoferilor și a pietonilor

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, în perioada 16 -22 septembrie la nivelul județului Botoșani s-a desfășurat Proiectul ROADPOL Safety Days, aflat la a patra ediție, destinat conștientizării tuturor participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care nu respectă normele rutiere, în vederea adoptării unei conduite responsabile și preventive la volan.

Astfel, în fiecare zi, s-a acționat punctual, pe diferite teme, respectiv viteză, alcool, nefolosirea centurii de siguranță, folosirea telefoanelor mobile fără dispozitiv ”hands free”, neacordare prioritate vehicule, neacordare prioritate pietoni, abateri ale pietonilor și abateri ale bicicliștilor.

În total, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 425 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 97 de permise de conducere.

FOTO & VIDEO Tânăr agresiv reținut de polițiști după o urmărire. Cum a încercat o fată să-l scape de oamenii legii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *