Secția Darabani a Spitalului Județean ”Mavromati” a fost închisă, pentru că singurul medic din unitate și-a luat concediu de odihnă

Secția exterioară de la Darabani a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani a trebuit să fie închisă pentru două săptămâni, pentru ca singurul medic de acolo să poată intra în concediu de odihnă, în perioada 18 -29 septembrie.

Soluția ar fi fost ca să fie transferat un medic internist de la Spitalul Județean ”Mavromati” în perioada respectivă, însă acest lucru nu a putut fi posibil din cauza numărul redus de medici interniști ai spitalului, motiv pentru care singurul medic a fost rechemat din concediu, în urma unor nemulțumiri venite din partea unui primar din zonă.

Domnul primar s-a arătat consternat că secția exterioară este închisă pentru două săptămâni. La secția Darabani este un singur medic care a solicitat concediu de odihnă, având în vedere că pe anul 2023 nu a beneficiat de nicio zi de concediu și a  cerut două săptămâni.  În momentul în care medicul pleacă, și cadrele medicale și-au luat cam în fiecare an concediu cu medicul respectiv. Tot personalul de la Darabani are multe zile de concediu neefectuat, pentru că acolo activitatea este până la ora 14.00. S-a căutat detașarea unui medic în această perioadă acolo , fiind număr deficitar de medici în cadrul spitalului, respectiv medici de medicină internă, având în vedere că avem și paturi la secția Darabani, nu am reușit să detașăm pe nimeni două săptămâni. Însă este și centru de permanență în zonă și s-a considerat că centrul de parmanență, cu medici de familie, poate ca în perioada în care secția este închisă să susțină activitatea de urgență, ulterior să fie transportat bolnavul către Botoșani dacă depășește competența”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

În urma acestor presiuni făcute, medicul internist de la Darabani a fost rechemat din concediu, pentru ca secția să poată funcționa din nou.

”Am solicitat domnului doctor să-și reducă concediul și să-l rechemăm din concediu pentru a reîncepe activitatea pe Secția Darabani. Acolo este o problemă de ani, nu de o săptămână, de o lună sau de un an. În momentul în care s-a închis Spitalul Darabani, situația la Darabani a fost ținută de domnul doctor Munteanu, care în perioada pandemiei ne-a ajutat și a făcut gărzi pe secția COVID. Situația cu un singur medic nu este de acum, iar posturi au fost scoase la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni. Încercăm să atragem personal prin sprijinul autorităților locale”, a adăugat managerul Spitalului Județean Botoșani.

Câtă durere! Copilă de șase ani izolată într-o cameră de spital din cauza unei boli crunte. Ioana stă departe de bucuriile copilăriei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *