FOTO & VIDEO Contrabandiști fugăriți cu focuri de armă la Botoșani. Țigări de aproape 40.000 lei confiscate de polițiști

S-au tras focuri de armă, marți, în zona frontierei Românești. Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat țigări de contrabandă de aproximativ 37.500 de lei.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în jurul orelor 22.45, un echipaj format din poliţişti de frontieră a observat în zona de frontieră, pe direcţia localităţii Bobuleşti, două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În momentul în care acestea au observat patrula Poliţiei de Frontieră, au fugit profitând de întuneric şi vegetaţia abundentă din zonă.

Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somației verbale, au fost executate cinci focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, însă nici de această dată persoanele nu s-au oprit.

 

„S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii persoanelor în cauză, iar la scurt timp, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în vegetaţie, mai multe colete voluminoase, ambalate în folie şi prevăzute cu chingi de transport. La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 60.000 de ţigarete (3.000 de pachete), în valoare de 37.500 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor”, precizează sursa citată.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *