Sofia Vicoveanca, reacție savuroasă, la aflarea veștii că există o păpușă cu chipul ei, realizată de doi meșteri din Botoșani: ”În tinerețe nici nu mă consideram frumoasă, acum îmi vine să-mi dau pumni în cap!”

Solista de muzică populară Sofia Vicoveanca (81 de ani) a fost surprinsă să afle că doi meșteri populari, din Botoșani, au lucrat o păpușă, după chipul ei, cu atât mai mult cu cât ea nu s-a considerat o femeie prea atrăgătoare: ”N-am vrut nici să fiu mireasă”, ne-a declarat Sofia Vicoveanca, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Păpușa Sofia Vicoveanca este realizată de doi meșteri populari, din Botoșani

Meșterii populari Georgeta și Dumitru Silion, din satul Tocileni, comuna Stăuceni, județul Botoșani, sunt renumiți, la târguri, pentru păpușile lor, realizate și după chipurile unor personaje cunoscute: „Mă roagă oamenii să le fac să semene cu ei. Pe mama o moștenesc, Dumnezeu s-o ierte! Ea picta, pe pereți, pe pânză, ieșeau lucruri deosebite din mâna ei, niște flori de o frumusețe rară. Și eu am avut înclinație de mică, dar de păpuși m-am apucat abia la pensie. Prima dată am făcut niște păpuși îmbrăcate în straie populare, pe care le agățam pe pereți. Apoi, încet, încet, am evoluat și am reușit să le fac mai complexe”, a menționat femeia, pentru Libertatea.ro.

Ei au realizat și o păpușă care seamănă izbitor, la chip, cu solista de muzică populară Sofia Vicoveanca: ”Dacă dumneavoastră așa o vedeți… ea este”, a mai adăugat Georgeta Silion.

Prețul păpușilor, realizate de soții Silion, variază între 100 și 200 de lei, în funcție de complexitatea lucrării. Totul este cusut și lucrat de mâna femeii, iar soțul o ajută cu suporturile din lemn.

Sofia Vicoveanca a fost tare surprinsă, la aflarea veștii că are o păpușă cu chipul ei

Sofia Vicoveanca a fost surprinsă să afle că cineva s-a gândit să realizeze o păpușă, după chipul ei, dar mai ales că se și vinde.

Recunoaște că n-a avut niciodată încredere în frumusețea ei naturală, nici măcar în anii tinereții: ”Nu prea mă bucură să aflu că am o păpușă, cred că mai degrabă trebuia să ia pe cineva mai frumos și să-i facă păpușică. Frumos e ce lași în urmă, când pleci. S-a pus și la vânzare, așa, îmbrăcată în straie populare? E o surpriză, da!”.

De ce a refuzat Sofia Vicoveanca să fie mireasă, în anii tinereții

Marea noastră artistă de muzică populară ne-a dezvăluit și de ce a refuzat să îmbrace, în tinerețe, rochia albă de mireasă, conform tradiției:

”Să știți că eu nici mireasă n-am vrut să fiu, pentru că nu m-am văzut frumoasă, nici în tinerețe. Mă și gândeam că se întorc oamenii, acasă, de la nunta mea, și îi întreabă rudele: ”Cum a fost mireasa, frumoasă?”. M-am temut să îmbrac rochia albă, deși soțul meu, Victor Micu, un mare ziarist, mi-a zis: ””Pentru mine ești frumoasă!””. Iar eu i-am răspuns: ””Oi fi pentru tine, dar eu nu mă văd așa””. Acum, când am îmbătrânit, și mă uit la pozele mele, din tinerețe, îmi vine să-mi dau pumni în cap că nu m-am considerat frumoasă.

Dar, poate că e mai bine așa, să n-ai păreri că ești superbă. Eu sunt refugiată, am fost un copil tare necăjit, am muncit mult. Nici acum nu stau o clipă locului”, ne-a mai declarat cântăreața, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Doi agenţi de poliţie din Botoşani au devenit ofiţeri după un concurs la care au participat alţi peste 30 de poliţişti. Cine sunt ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *