Crește numărul cazurilor de infecții respiratorii la Botoșani. Avertismentul transmis de DSP

Numărul cazurilor de infecții respiratorii este în creștere în județul Botoșani. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, numărul persoanelor depistate cu SARS-CoV-2 în județul Botoșani  a ajuns la peste 30 cazuri noi pe zi.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă populației  să ia mai multe măsuri pentru a preveni îmbolnăvirile. Iată care sunt acestea:

▪      Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități.

▪      Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

▪      Respectați regulile de igienă personală. Folosiți masca de protecție în zonele aglomerate (stații de autobuz, piață, mall, etc.) sau în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți. Masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

▪      Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.

▪      Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.

 

FOTO Și-a făcut-o cu mâna lui! Percheziții la locuința unui botoșănean după ce a postat un clip șocant pe rețelele de socializare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *