Hram, astăzi, la mănăstirea din Botoșani în care se află o icoană veche de 400 de ani. Se spune că vindecă de orice boală pe cei care se roagă cu tot sufletul

Sute de credincioşi merg la Mănăstirea Gorovei din judeţul Botoşani pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a ”Sfântului Ioan Botezătorul”. Mulţi oameni dar şi ieromonahii de la Gorovei, cred că icoana veche de 400 de ani vindecă de orice boală pe cei care se roagă cu tot sufletul.

Mănăstirea Gorovei își serbeaza, sâmbătă, 23 septembrie, hramul Icoanei facatoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul. Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiata de către un sobor de preoți și diaconi, începând cu ora 𝟵:𝟬𝟬.

𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝘂𝗹 𝘀𝗹𝘂𝗷𝗯𝗲𝗹𝗼𝗿 :
Vineri, 𝟮𝟮 septembrie , ora 𝟭𝟳:𝟬𝟬 – Slujba privegherii în cinstea zămislirii Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul.
Ora 20:30 citirea Acatistului Sfântului Ioan Botezatorul
Ora 21:00 – Taina Sfântului Maslu

Sâmbăta 𝟮𝟯 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲 , ora 𝟬𝟳:𝟯𝟬 Slujba Aghiesmei, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și slujba Ceasurilor.

Începând cu ora 𝟬𝟵:𝟬𝟬 𝗦𝗹𝘂𝗷𝗯𝗮 𝗦𝗳𝗶𝗻𝘁𝗲𝗶 𝗟𝗶𝘁𝘂𝗿𝗴𝗵𝗶𝗶, Cuvant de învățătură și rugaciunile de dezlegare a tuturor păcatelor .
Iar de la ora 𝟭𝟭:𝟬𝟬 – Acatistul Sfintei Icoane Facatoare de minuni si 𝗣𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀𝗶𝘂𝗻𝗲 cu 𝗜𝗰𝗼𝗮𝗻𝗮 𝗙ă𝗰ă𝘁𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗠𝗶𝗻𝘂𝗻𝗶 𝗮 𝗦𝗳𝗮𝗻𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜𝗼𝗮𝗻 𝗕𝗼𝘁𝗲𝘇ă𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 in jurul Sfintei Manastiri.

„Vă așteptăm să vă împărtășiți de binecuvantarea si mijlocirea 𝗦𝗳â𝗻𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜𝗼𝗮𝗻 𝗕𝗼𝘁𝗲𝘇ă𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 , patronul și ocrotitorul mănăstirii noastre și să vă bucurați de revărsarea de har primită prin săvârșirea Liturghiei și a rugăciunilor de dezlegare!”, precizează starețul Mănăstirii Gorovei, arhimandritul Teofil.

Într-o poiană din codrii de la Vârfu Câmpului, la 30 de kilometri de municipiul Botoşani se află o mănăstire, numită Gorovei. Originea mănăstirii se pierde în negurile vremii şi are un început legendar. Lăcaşul de cult a devenit cunoscut însă mai ales datorită unei icoane a ”Sfântului Ioan Botezătorul” veche de sute de ani, despre care se spune că este făcătoare de minuni.

Mănăstire întemeiată dintr-o minune

Mănăstirea Gorovei a fost întemeiată în 1742, dar atestată documentar abia în 1945. La baza întemeierii mănăstirii stă o legendă. Mănstirea Gorovei a fost ridicată de călugărul Avramie de la mănăstirea Dragomirna. Acesta lucra prin poienile de la Vârful Câmpului la stupii mitropolitului Anastasie Crimca. La un moment dat dinspre pădure a auzit cântându-se troparul Sfântului Ioan Botezătorul.

Muzica divină ar fi durat trei zile, până când Avramie convins că este vorba de un loc sfânt a clădit o biserică cu lemnul care se găsea din abundenţă în zonă. În curând auzind de minunea de la Gorovei, mai mulţi călugări şi-au ridicat bordeie în jur şi au întemeiat mănăstirea. De atunci şi până astăzi comunitatea de călugări a prosperat, existând două biserici în curtea mănăstirii.

Icoana făcătoare de minuni

Dar principala atracţie de la Gorovei este icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul. Povestea acesteia are legătură tot cu întemeierea mănăstirii. Icoana ar fi fost furată de un grup de tătari prădalnici de la o mănăstire din zona Sucevei şi îngropată la rădăcina unui copac dintr-o poiană de la Vârful Câmpului. De acolo ar fi auzit Avrmie muzica divină. Când a săpat la rădăcina copacului a găsit icoana. Îmbrăcată în aur, icoana care are 400 de ani vechi, se află şi astăzi în biserica mănăstirii şi este considerată de credincioşi făcătoare de minuni.

Aceştia dar şi călugări spun că cei care se roagă fierbinte şi cu credinţă se pot vindeca de orbire,cancer epilepsie dar şi descoperirea hoţilor. În jurul icoanei este plin de bileţele cu rugăciuni ale oamenilor. Mii de credincioşi vin anual la această icoană făcătoare de minuni, iar călugării spun că vin şi oameni din străinătate, dar şi de la alte culte, pentru a cere ajutorul icoanei.

Sursa: Cocotoni hai-hui Ionuț Haidău

Doi agenţi de poliţie din Botoşani au devenit ofiţeri după un concurs la care au participat alţi peste 30 de poliţişti. Cine sunt ei!

One thought on “Hram, astăzi, la mănăstirea din Botoșani în care se află o icoană veche de 400 de ani. Se spune că vindecă de orice boală pe cei care se roagă cu tot sufletul

  1. PREA SFINTE IOANE BOTEZATORULE VREAU CA RUGACIUNEA MEA SA PATRUNDA LA SUFLELTA SI ITI VOI CERE AJUTOR SCAPAMA DE VRAJMAII MEI SI DUMA PE CARAREA DREAPTA SPRE BUNUL DUMNEZEU SI MANTUINORUL NOSTRU DE A MA ASCULTA SI AMI DOBANDI SANATAYE SI SPOR IN GOSPODARIE SI SA AM CASUTA MEA SA MA POT RUGA IN LINISTE SI SA MULTUMESC SF TREIMI PENTRU TOT CE MIA DAT PANA ACUM SAMI DEA SIN CONTINUARE DOAMNE AJUTA AMIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *