Un botoșănean a dat de necaz după ce a fost oprit în trafic de polițiști. Motivul pentru care a fost amendat

Un botoșănean a dat de necaz după ce a fost oprit în trafic de polițiști. Florin, din comuna Suharău, era la volanul unei autoutilitare, joi, și transporta materiale lemnoase. Polițitii l-au tras pe dreapta și au constatat că pentru mijlocul de transport figurează emis avizul de însoțire generat la orele 08.38, pentru cantitatea de 2,70 mc lemn foc fag. Florin însă  a efectuat transporturi de materiale lemnoase în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire.

De asemenea, pe perioada transporturilor de materiale lemnoase, acesta nu a menținut în permanență
receptorul GPS și datele mobile pornite.

Având în vedere aspectele constatate, s-a procedat la conducerea autoutilitarei la un depozit de pe raza Ocolului Silvic Marginea, în vederea inventarierii materialelor lemnoase de către personalul silvic.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4,50 mc lemn de foc fag, în valoare de 1.062 lei, astfel procedându-se la confiscarea cantității de materiale lemnoase și predarea în custodie lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Marginea. Botoșăneanul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor art. 19, alin. (2), lit. c) și art. 19 alin. (2) indice 3, lit. a) și b) din Legea 171/2010 M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *