Un botoșănean i-a oferit mită 1.000 de euro unui polițist, prin WhatsApp. Șoferul, trimis în judecată

Un botoșănean a fost trimis în judecată, pe 13 septembrie 2023, pentru că i-a oferit mită de 1.000 de euro unui polițist, prin WhatsApp.  Ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au finalizat cercetările în cadrul dosarului penal și a dispus trimiterea în judecată a botoșăneanului pentru conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și dare de mită.

Potrivit anchetatorilor, la data de 13 aprilie 2022, în jurul orelor 02:10, „persoana în cauză a fost oprită în trafic de un echipaj de poliție de frontieră din cadrul S.P.F. Dorohoi, împrejurare în care, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.65mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, aceasta a fost condusă la o unitate spitalicească, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind emis ulterior buletinul de analiză toxicologică din care a rezultat că inculpatul în cauză a avut 1,58 g 0/00, respectiv 1,47 g 0/00  alcool pur în sânge”, precizează Direcția Generală Anticorupție.

Ulterior, la data de 14 septembrie 2022, în urma unei discuții pe WhastApp, botoșăneanul i-a oferit agentului de poliție din cadrul I.P.J. Botoșani – Secția de Poliție Rurală nr. 6 Pomîrla, cu titlu de mită suma de 1.000 de euro, pentru ca acesta să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu și să nu efectueze cercetări în dosarul penal în care avea calitatea de inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

Agentul de poliție a refuzat suma de bani oferită cu titlu de mită și s-a prezentat la sediul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani, fiind sesizate de îndată organele de urmărire penală.

Percheziții la o proxenetă din Botoșani. Femeia și un tânăr de 20 de ani puneau mai multe tinere să-și vândă trupul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *