FOTO Protest la pușcărie! Angajații Penitenciarului Botoșani, sătui de promisiuni. „Ne mințiți de șapte ani că vom primi drepturile noastre”

Angajații Penitenciarului Botoșani au protestat, joi, în curtea instituției și amenință că nu vor mai face muncă suplimentară începând de la sfârșitul acestei luni. Salariații s-au alăturat, prin această pichetare, protestelor care au loc în întreaga țară.

„Ne mințiți de șapte ani că vom primi drepturile noastre”, susțin membrii de sindicat.

Cererile acestora sunt: aplicarea în integralitate a Legii unice de salarizare (Legea 153/2017) pentru sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională; exceptarea Sistemului penitenciar de la aplicarea prevederilor LEGII AUSTERITĂȚII, lege ce se dorește a fi asumată de Guvernul României și care ar produce un dezastru funcțional pentru Sistemul penitenciar; Deblocarea tuturor posturilor vacante și încadrarea acestora pentru a reduce deficitul de personal și desfășurarea în condiții de siguranță pentru personal a misiunilor operative; și actualizarea tuturor drepturilor stabilite prin lege pentru personalul din sistemul penitenciar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *