Municipiul Botoșani va avea încă un cetățean de onoare. Despre cine este vorba!

Municipiul Botoșani va avea încă un cetățean de onoare. Este vorba de scriitorul Gellu Dorian, propunerea privind acordarea acestui titlu fiind inițiată de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, precum și de consilierul local Maricel Maxim.

Gellu Dorian este membru al Uniunii Scriitorilor din România, autor a mai multor cărți, debutul literar fiind la data de 6 august 1972 în revista „România literara“.  De-a lungul carierei a primit mai multe premii și distincții.

Gellu Dorian este preşedintele Fundaţiei Culturale „Hyperion-Caiete Botoșănene” și principalul organizator al Zilelor Eminescu, la Botoșani. În urmă cu câțiva ani, acesta a amenințat chiar Consiliul Local cu retragerea titulaturii Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” dar și a sa din organizarea manifestărilor dedicate lui Eminescu, după scandalul cu poeta Medeea Iancu, care a citit la gala de decernare a premiului ”Mihai Eminescu” un manifest feminist.

Propunerea privind acordarea acestui titlu scriitorului Gellu Dorian, va fi pusă spre dezbatere în ședința de Consiliu Local din luna septembrie 2023.

Gellu Dorian amenință cu retragerea titulaturii Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” dar și a sa din organizarea manifestărilor dedicate lui Eminescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *