FOTO Modernizarea Drumului Strategic ce străbate județul Botoșani se apropie de final. Și lucrările la Lotul 2 s-au finalizat

Constructorul Lotului 2 al Drumului Strategic a notificat Consiliul Județean că a terminat lucrările pe toată lungimea de 51,194 de kilometri. De asemenea, inspectează lucrarea pe întreaga sa lungime și finalizează toate documentele  pentru ca, în cel mai scurt timp, să emită ultimele situații de lucrări și să solicite demararea procesului de recepție.

„Modernizarea Drumului Strategic a fost obiectivul prioritar pe care l-am angajat înainte de preluarea mandatului. Chiar dacă mulți nu ne dădeau nicio șansă să implementăm în timp util cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județ, cu multă muncă și determinare, am reușit să finalizăm modernizarea celor 106 kilometri. Este cea mai mare investiție realizată în județul Botoșani, investiție care va ajuta la dezvoltarea județului nostru și pe care o vom continua cu Drumul Vămii, astfel încât axa Vama Rădăuți-Prut – Coțușca – Drăgușeni – Săveni – Vlăsinești – Hănești – Dângeni – Trușești – Albești – Todireni – Hlipiceni – Răuseni – Rediu (Iași) să devină cu adevărat una strategică, străbătând județul de la nord la sud”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, care a mulțumit tuturor celor care s-au implicat sau au vegheat la implementarea cu succes a acestui proiect.

„Pe lângă echipa de proiect a Consiliului Județean, constructori, proiectanți, diriginți de șantier, supervizori, un rol foarte important în succesul acestui proiect l-au avut și reprezentanții locuitorilor comunelor prin care trece Drumul Strategic. Propunerile lor și problemele pe care le-au sesizat cu celeritate au fost recepționate și rezolvate, astfel încât, la final, să avem un drum cât mai bun și care să corespundă celor mai înalte exigențe”, a mai spus Doina Federovici.

Drumul Strategic măsoară 106 kilometri, reprezentând peste 16% din totalul rețelei de drumuri județene din Botoșani. Primele două loturi ale acestei axe rutiere, Lotul 1 (Mihălășeni – Dobârceni – Dângeni, respectiv Călărași – Răuseni – Șipote) și Lotul 3 (Gorbănești – Blândești – Sulița – Lunca – Todireni) au fost recepționate.

„Prin modernizarea Drumului Strategic rezolvăm una dintre cele mai grave probleme ale rețelei de drumuri județene, care a ajuns la un nivel bun, comparabil cu cel din județele dezvoltate. Vom continua să punem accent  pe lucrările de infrastructură rutieră, Consiliul Județean Botoșani având în implementare mai multe proiecte în acest sens”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.

Proiectul Drumului Strategic din Botoșani este primul proiect de infrastructură rutieră finanțat prin Programul Operațional Regional din regiunea Moldovei. Valoarea actualizată a Drumului Strategic este de aproximativ 110 milioane de euro, din care 63 de milioane de euro este finanțarea europeană, iar 47 de milioane de euro sunt asigurate de către Consiliul Județean.

VIDEO Scandalos! Tânăr filmat în timp ce tâlhărește un bărbat în parcul „Mihai Eminescu” din Botoșani

One thought on “FOTO Modernizarea Drumului Strategic ce străbate județul Botoșani se apropie de final. Și lucrările la Lotul 2 s-au finalizat

  1. Demult asteptam. Drumul strategic este gata. Multumiri domnului Achitei care s-a gandit primul la acest drum printr-o zona saraca de tara saraca. Domnul Macaleti a continuat ideea initiala. Doamna Federovici si domnul Birta au pus in practica proiectul, au vegheat la cheltuirea corecta a banului public. Domnii Platon si Albert de la iSC au fost exigenti si au cerut calitate de la constructori. Directorii de banci care au dat imprumuturile si ei au colaborat in aceasta stafeta nevazuta spre binele locuitorilor judetului sarac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *