Încă o stradă din municipiul Botoșani va fi asfaltată. Lucrările costă 1,2 milioane de lei

Încă o stradă din municipiul Botoșani va fi asfaltată, în baza unui proiect a cărui valoare este de 1,2 milioane de lei. Primăria Botoșani a anunțat că va începe în curând lucrările de modernizare a străzii Crizantemelor din cartierul Tulbureni.

Proiectul este finanţat din bugetul de stat prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny” și prevede reabilitarea și modernizarea a 638 metri liniari din strada Crizantemelor, amenajare trotuare și accese proprietăți, precum și scurgerea apelor ce se va face dirijat de borduri spre rigola carosabilă.

Din punct de vedere al tehnologiei de executie a lucrărilor propuse in cadrul obiectivului de investitii, se au în vedere următoarele categorii lucrări:

• lucrari de semnalizare rutiera in timpul executiei lucrarilor, Ordinului 1112 din 2000 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile de închidere a circulației și de instituire a restricțiilor de circulație în vederea executării de lucrări în zona drumului public și/sau pentru protejarea drumului.

• lucrari preliminare constand in: curatarea de tufisuri si arbori, taierea arborilor, scoaterea radacinilor de la arbori, spargerea betonului simplu, a zidariei din piatra, desfacerea pavajului existent,desfacerea bordurilor existente;

• lucrari de scurgere și colectare a apelor pluviale prin realizare a rigolelor corosabile; Pentru tronsoanele unde nu se realizeaza rigola, scurgere apelor se va face la fata bordurilor si vor fi dirijate spre rigola carosabila de pe Tronsonul 1 prin panta longitudinala.

• lucrari de terasamente constand in: sapaturi pentru amenajarea terenului la forma profilului proiectat, strat de forma din pamant, lucrări de frezare a betonului asfaltic existent;

• lucrari de drumuri constand in: Strat de uzură din beton asfaltic BA16 – 4 cm grosime; Strat de legatură din beton asfaltic BAD 22,4 – 6 cm grosime; Strat de bază din piatră spartă – 20 cm grosime; Strat de fundație din balast cilindrat – 30 cm grosime; Panta partii carosabile va fi unica, de 2,5% inspre rigola de carosabila.;

• lucrari de trotuare constand in: Beton asfaltic BA8 – 4 cm grosime; Strat din piatră spartă amestec optimal 0-63mm – 20 cm grosime; Strat din balast cilindrat – 15 cm grosime; Panta trotuarului va fi de 2% spre partea carosabila. Trotuarul va fi incadrat inspre proprietati cu borduri prefabricate din beton C35/45, 10×15 pe fundatie de beton, iar inspre partea carosabila cu borduri prefabricate din beton C35/45, 20x25cm.

• lucrari pentru siguranta circulatiei constand in semnalizarea rutiera orizontala si verticală

Valoarea estimată a lucrărilor este de 1.240.686 lei fara TVA.

Antreprenorul din Botoşani care a ajuns la afaceri de 53 milioane de euro 

One thought on “Încă o stradă din municipiul Botoșani va fi asfaltată. Lucrările costă 1,2 milioane de lei

  1. Felicitări dom primar, suma de 1,25 milioane de lei este șpagă pe care a luat domnul președinte de la VASLUI?? Acest individ a furat asfaltul de pe o stradă?? alții nici o viață nu pot munci din greu să facă atâția bani! OMUL VA FI CETATEAN ITALIAN CA IL SCOT SERVICIILE AFARĂ SE STIE MAI SUNT MULȚI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *