FOTO Container educațional, loc de joacă și un teren de sport în aer liber realizate de omul de afaceri Ștefan Mandachi într-o localitate din Botoșani

Container educațional, loc de joacă și un teren de sport în aer liber realizate de omul de afaceri Ștefan Mandachi într-o localitate din Botoșani. Este vorba de localitatea Santa Mare, acolo unde Mandachi a cumpărat o casă și a făcut aceste amenajări pentru copiii din zonă.

Satul Santa Mare din Botoșani radiază după de ce am adus Container educațional, am construit un loc de joacă și o sală de sport în aer liber în curtea Casei Mandachi din sat. Totul a fost posibil grație echipei și a implicării masive a preotului Robert Sirghea, a voluntarilor, a profesorilor foarte dedicați și a primarului din comună. 76% dintre români nu au intrat niciodată într-o bibliotecă. 38% n-au citit niciodată o carte. Peste 41% dintre elevi sunt analfabeți funcțional. Cu lectura dai lovitura, educația salvează nația”, spune Ștefan Mandachi.

Orice antreprenor e binevenit să finanțeze containere, orice ONG e binevenit în proiect, oricine poate genera o strângere de fonduri și mobiliza comunitatea de la țară pentru astfel de huburi educaționale, a mai spus Mandachi.

,Motto-ul proiectului este ,,Cu lectura dai lovitura”. Ȋntr-o epocă ȋn care stăm cu nasul ȋn telefoane câte 10 ore pe zi, singura ,,lovitură” o putem da doar atunci când citim, ȋn rest, dezvoltarea personală se face etapizat. La succes se ajunge pe scări, nu cu liftul. Sucevenii au primit mai bine decât mă așteptam acest container și asta se vede ȋn numărul mare de vizitatori, dar și de cărți donate. Am văzut oameni de toate vârstele, familii care veneau cu părinți, copii, bunici, răsfoiau operele din bibliotecă și ȋși alegeau ce le place sau luau la rând instrumentele muzicale. Obiectivul meu este clar – vreau ca ȋmpreună cu alți parteneri să extind proiectul ȋn toată România, mai ales ȋn zonele defavorizate, de la țară”, cât mai departe“, declara Ștefan Mandachi.

Un nou centru comercial va fi construit în municipiul Botoșani. Un investitor privat va cheltui peste 3 milioane de lei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *