Doliu în muzica populară. A murit un cunoscut artist, care și-a pus amprenta pe destinele a numeroși interpreți

Este doliu în muzica populară românească după ce a murit Viorel Leancă, maestru dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist “Ciprian Porumbescu” din Suceava. A fost elev al Școlii de Muzică și Arte Plastice Botoșani.

Ansamblul pe care l-a iubit atât de mult, a îmbrăcat peste straiul popular haine cernite. Maestrul a plecat dintre noi, în toamna vieții, la Ceruri, acolo unde se spune că nu există lacrimi și dor sau suspine, lăsând în urmă scrierile sale muzicale, un adevărat tezaur al folclorului bucovinean și nu numai. Prin amprenta sa creatoare pusă pe destinele numeroșilor artiști, a strâns de-a lungul timpului ropote de aplauze la scenă deschisă.

„Astăzi părăsește această lume, lăsând tristețe și regrete în sufletele celor care l-au cunoscut, dar și muzica pe care a iubit-o mai mult decât oricare alt lucru și care va rămâne întru veșnicia timpului aici, pe pământ. Suntem alături de familia greu încercată și transmitem sincere condoleanțe. A căzut cortina pe drumul vieții maestrului Viorel Leancă, dar s-a aprins pe Cer o stea. Rămas bun, Maestre!”, au transmis reprezentanții orchestrei.

Un nou centru comercial va fi construit în municipiul Botoșani. Un investitor privat va cheltui peste 3 milioane de lei

One thought on “Doliu în muzica populară. A murit un cunoscut artist, care și-a pus amprenta pe destinele a numeroși interpreți

  1. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace! A fost elev al Școlii de Muzica și Arte Plastice Botoșani, am fost colegi de clasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *