Concursul de titularizare va cuprinde o probă în plus. Anunțul făcut de ministrul Educației

rezultate titularizareExamenul de Definitivat, concursul de Titularizare si obtinerea gradelor didactice II si I se organizeaza dupa vechea Lege a Educatiei pana in anul scolar 2027-2028 inclusiv, anunta Ligia Deca. Ministrul Educatiei a explicat, intr-un interviu pentru Tribuna Invatamantului, in ce conditii se va desfasura licentierea in cariera didactica si care va fi procedura in ceea ce priveste concursul pentru ocuparea posturilor didactice, pe noua lege a invatamantului preuniversitar.

Ligia Deca a explicat ca, „in ceea ce priveste licentierea, similara definitivarii in invatamant din Legea 1/2011, pentru inscrierea la examen este necesara indeplinirea conditiilor minime de studii pentru ocuparea functiilor didactice. Examenul consta intr-o etapa de evaluare a portofoliului personal si o pro­ba scrisa, iar promovarea acestuia este atestata printr-un certificat de licentiere. In cazul in care examenul nu a fost promovat, exista posibilitatea participarii la o alta sesiune de examen. In aceasta situatie, cadrul didactic poate fi angajat in sistemul national de invatamant preuniversitar doar pe perioada determinata, cu statut de cadru didactic debutant suplinitor”.

In ceea ce priveste concursul pentru ocuparea posturilor didactice, acesta va consta, ca si pana acum, in inspectie speciala la clasa sau proba practica si proba scrisa. Se mentine, asadar, sistemul actual de concurs. Noutatea este ca acesta va cuprinde si o proba de evaluare a competentelor digitale, anunta Ligia Deca.

Concursul va fi, ca si pana acum, national si deschis, in sensul ca se poate inscrie, pentru a participa, orice persoana care indeplineste conditiile de studii.

Sursa: portalinvatamant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *