Nereguli depistate de inspectorii de muncă în hotelurile din Botoșani. Un angajator avea șase persoane care lucrau la negru

pensiune paturi- camera hotel, stiri, botosaniNereguli găsite în hoteluri și unități de cazare din județul Botoșani, în urma unor controale ale inspectorilor de muncă. Verificările au avut loc în cadrul Campaniei Naționale pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, de către angajatorii care desfășoară servicii de cazare.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, în domeniul relațiilor de muncă, s-au efectuat 20 controale și au fost sancționați doi angajatori pentru muncă nedeclarată și subdeclarată. La unul dintre angajatori au fost identificate 6 persoane care nu aveau incheiate contracte individuale de muncă, iar celălalt angajator a fost sancționat pentru primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității. Au fost aplicate 2 amenzi în valoare totală de 140.000 lei.

În domeniul Securitate şi Sănătate în Muncă au fost efectuate controale la un număr de 20 agenţi economici, au fost constatate 46 neconformităţi şi au fost dispuse 46 de măsuri, fiind aplicate 2 amenzi în valoare de 16.000 de lei și 42 avertismente.

Motivarea campaniei de control a avut la bază informațiile obținute din mass-media dar și din sesizările primite, potrivit cărora în unități de cazare de mici dimensiuni, de genul pensiunilor turistice, se desfășoară în fapt activități de asistență socială cu cazare (specifice azilelor)”, arată ITM Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *