WhatsApp va avea un nou design. Cum se va schimba aplicația

WhatsApp are în plan lansarea unui design nou. S-a aflat că se lucrează chiar acum ca aplicaţia să fie modernizată. Motivul este legat de faptul că aceasta a rămas neschimbată de foarte mulţi ani. Cei de la WhatsApp lucrează la un nou design. Indicii despre acest aspect au fost descoperite în codul aplicaţiei beta de Android.

Viitoarea interfaţă nu ar urma să schimbe radical aspectul aplicaţiei. Noul design ar avea în vedere ca aceasta să arate mai modern, cu elemente mai bine definite şi mai uşor accesibile.

Secţiunile importante sunt grupate pe bara de butoane de jos. Banda verde din partea de sus dispare, făcând loc unui spaţiu alb, unde restul opţiunilor devin mai vizibile.

Ce se urmărește prin noul design

În partea de sus vor fi funcţiile precum cele de căutare şi de accesare a camerei foto. Tot în partea de sus îşi vor face loc o serie de filtre, pe baza cărora vor putea afişate doar anumite chat-uri. Filtrele pot fi folosite, de exemplu, pentru a afişa doar chat-urile cu mesaje noi sau doar cele cu discuţii personale.

Nu este clar când va fi lansat nou design. Nu se știe nici dacă aceasta este versiunea finală sau, până în momentul lansării, vor fi aduse şi alte schimbări.

Recent, WhatsApp a introdus o funcție noua. Aceasta permite utilizatorilor să editeze mesajele trimise de pe mobil pentru o perioadă de timp, după ce au apăsat pe butonul de trimitere. Este vorba de butonul de Editare al unui mesaj deja trimis. El este util în mai multe situații. Acesta ajută la corectarea unei simple greșeli de ortografie. În plus, prin intermediul lui se poate adăuga un context suplimentar la un mesaj.

Mesajele editate vor avea o etichetă care arată prezența schimbărilor. Un mesaj va putea fi editat timp de până la cincisprezece minute după trimiterea lui. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați lung pe un mesaj trimis și să alegeți „Editare”. Funcția din meniu permite timp de până la cincisprezece minute să se facă modificări. Noua actualizare de editare este implementată pentru utilizatorii din întreaga lume.

Sursa: Capital.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *