Mai multe zone din Botoșani vor fi curățate de gunoaie, de ”Ziua de Curățenie Națională 2023”

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, astăzi, în sala Ștefan Luchian, din Palatul Administrativ, o întâlnire de lucru pentru a organiza la nivel județean acţiunea care va avea loc în data de 16 septembrie 2023 din cadrul proiectului naţional, ”Ziua de Curățenie Națională 2023”.

La întâlnire au participat reprezentanți de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratul pentru Situaţíi de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Tudor Luchian” Botoşani, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontiera Botosani, UM 01251 Botoşani, Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Botoșani, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Botoșani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Direcţia Silvică Botoşani, Secţia Drumuri Naţionale Botoşani, Consiliul Județean Botoșani, ADI ECOPROCES, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani, Asociația Comunelor din România-Filiala Botoșani și Asociația “Let`s Do It, Romania!

Instituția Prefectului-Județul Botoșani va coordona și colabora cu voluntarii proiectului din judeţul Botoşani, care se vor implica în acţiunea de voluntariat din data de 16 septembrie 2023.

”Ziua de curățenie națională este mai mult decât o campanie prin care se face curățenie în țară. Este o acțiune de conștientizare a rolului pe care fiecare dintre noi îl avem în societate, este o modalitate prin care transmitem un semnal puternic în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, un gest de responsabilitate. Poate mai important decât acțiunea de ecologizare în sine, e mesajul transmis cu această ocazie. Îi invităm alături de noi pe toți primarii din județul Botoșani, pe reprezentanții tuturor instituțiilor publice și evident, pe botoșăneni să ni se alăture în acest demers civic. Ar trebui să ne implicăm cu toții, Ziua de Curățenie Națională reprezintă cea mai mare mobilizare națională pentru natură din România.” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Ecologizarea zonelor stabilite se va face simultan, în data de 16 septembrie 2023, în intervalul orar 09:00 – 14:00. Colectarea deșeurilor se va face selectiv. Startul oficial al campaniei se va da din Piața Revoluției, în fața Palatului Administrativ, de către angajații Instituției Prefectului și ai structurilor MAI, participanți la campanie.

Materialele necesare, saci menajeri și mănuși de protecție, vor fi distribuite de către Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Botoșani, în perioada 12-15 septembrie 2023, la sediul instituției, din Palatul Administrativ. Materialele de protecție pot fi ridicate de către responsabilii instituțiilor în baza listelor de voluntari transmise.
Din 2009 pana în prezent, în cadrul Zilei de Curățenie Națională, peste 2.200.000 de voluntari au luat parte la acțiunile Let’s Do It, România! desfășurate la nivel național.
Anul trecut, aproximativ 10.000 de voluntari din județul Botoșani, dintre care peste 1.000 de cadre didactice și peste 6.000 de copii, au participat la acţiunea din cadrul proiectului naţional, ”Ziua de Curățenie Națională 2022”, transmite Instituția Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *