VIDEO Cabinete medicale școlare din județ, fără autorizație sanitară de funcționare. Explicația directorului DSP Botoșani

Mai multe cabinete medicale școlare din județul Botoșani nu au autorizație sanitară de funcționare, potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Teodor Ferariu. Unele dintre ele nu îndeplinesc condițiile  optime pentru desfășurarea activității, iar altele nu au personalul necesar. La nivelul județului Botoșani funcționează 21 de cabinete medicale școlare, cu 24 de puncte de lucru, și două cabinete stomatologice.

„Dintre aceste cabinete, nu toate dețin autorizație sanitară de funcționare și unul dintre motivele pentru care nu sunt autorizate este acela că structura cabinetului nu este asigurată conform prevederilor legale, dar și sunt și motive cum ar fi amplasarea cabinetului. Deși este dotat corespunzător, este amplasat la niveluri superioare, unde accesul copiilor este mai greu. Mai sunt motive pentru care nu sunt autorizate: nu corespund din punct de vedere al structurii, nu are fereastră și chiuvetă, o alimentare cu apă”, a declarat Ferariu.

Altele nu au personal medical de specialitate corespunzător. Spre exemplu, la Liceul din Trușești, există un cabinet medical dotat corespunzător, dar Primăria nu a reușit să încheie un contract cu un medic care să ofere serviciile.

Potrivit acestuia, până în 2027, autoritățile locale au obligația de înființa cabinete medicale școlare pentru fiecare unitate de învățământ. Până acum, mulți primari s-au plâns de lipsa fondurilor pentru aceste demersuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *