Medic reţinut pentru că elibera certificate medicale false pentru pensii de handicap

retinere liliana teodoriuMedicul Liliana Teodoriu de la Comisia de expertiză medicală a Casei de Pensii a fost reţinută, marţi seară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, într-un dosar de luare de mită. Ea este acuzată că ar fi luat bani de la circa 150 de persoane pentru a-i ajuta pe aceştia să intre în posesia unor documente care sa ateste incapacitatea de muncă şi să obţină pensii pe caz de boală.

Unul dintre pacienţi s-a autodenunţat în urmă cu ceva timp, iar medicul a fost filat pe o perioadă de două luni. În urma anchetei, s-a dovedit clar că Liliana Teodoriu lua şpagă, în sume consistente. De altfel, procurorii au efectuat, marţi, o pecrhceziţie acasă şi la biroul medicului din sediul Casei de Pensii, descoperind sume de bani, despre care se crede că provin din mită.

Au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare în Botoşani şi Dorohoi, cercetările vizând cinci persoane”, a afirmat prim-procurorul Parchetului de pe lângă tribunalul Botoşani, Cristian Popovici, care coordonează ancheta.

Ancheta vizează şi asistenta medicului, dar şi alte trei persoane, printre care şi asistenta medicală personală  Brânduşa Elena Honciuc.

Liliana Teodoriu urmează să ajungă, în noaptea de marţi spre miercuri, în faţa magistraţilor Tribunalului Botoşani, cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *