O primărie din Botoșani anunță că își cumpără din banii săi microbuz pentru transportul elevilor

O primărie din județul Botoșani anunță că își cumpără din banii săi microbuz pentru transportul elevilor, după ce autoritățile naționale și județene au întârziat achizițiile și livrările unor astfel de mijloace de transport. Primăria comunei Dobârceni a lansat o licitație pentru achiziția unui microbuz școlar. Pentru această investiție, administrația locală din Dobârceni a alocat o sumă de 336.134 lei.

Pentru anul școlar 2023-2024 în comuna Dobârceni sunt înscriși peste 280 de elevi și preșcolari. Școala dispune de un microbuz cu 16 locuri cu un grad ridicat de uzură care desfășoară zilnic mai multe curse pentru elevii din comună. Potrivit reprezentanților Primăriei, acest microbuz acoperă traseele necesare, dar nu reușește să aducă elevii la ore apropiate de începerea cursurilor, motiv pentru care unele curse ajung foarte devreme, altele după ora 8:00 dimineața, iar la întoarcere există diferențe și de două ore dintre finalul cursurilor și timpul de sosire la domiciliu.

De asemenea numărul mare de elevi face ca microbuzul existent sa fie aglomerat. Ca urmare se impune necesitatea achiziționării unui nou mijloc de transport, care sa aibă un număr de minim 19+1+1 locuri, maxim 22+1+1 locuri.

Percheziții domiciliare în municipiul Botoșani: Tinere constrânse de doi indivizi să practice prostituție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *